SbLUG revine la viata

Posted martie 2nd, 2015 in SbLUG by Marius Voilă

Avem planuri ambițioase anul acesta: revitalizarea comunității utilizatorilor de Linux din Sibiu.
Un nou grup de voluntari preia ștafeta, si v-a organiza mai multe evenimente de-a lungul anului. Dorim implicarea tuturor utilizatorilor de Linux actuali și viitori.
Revenim cu detalii în curând!

Se cauta voluntari pentru MozRO 2012

Posted aprilie 4th, 2012 in Mozilla, SbLUG by Marius Voilă

Avem nevoie de ajutorul unor voluntari care să verifice locația, dotările și să fie disponibili pentru asistență în zilele evenimentului, programat de principiu să se desfășoare între 11 și 13 Mai 2012.

Efortul celor care participă la organizarea evenimentului va fi recunoscut public pe mozilla.ro și blog.mozilla.org și va fi recompensat prin tricouri, insigne și abțibilduri cu Mozilla, Firefox și Thunderbird!

În plus, vor putea asista la prezentări interesante în limba română despre programele libere și comunitatea Mozilla și vor putea socializa cu contribuitorii români veniți din toată țara în punctul central, Sibiu!

Deci, cine vrea să dea o mână de ajutor vă puteți anunța pe Listele noastre de discutii sau pe Listele Mozilla Romania

Debian „Squeeze” 6.0 GNU/Linux Release Party

Posted ianuarie 27th, 2011 in Fără categorie, Linux, SbLUG by Aurel Canciu

Squeeze
După o lungă perioadă de stagnare, grupul SbLUG revine în forță și vă invită la o petrecere de lansare a uneia dintre cele mai populare și recunoscute distribuții Linux existente. Este vorba despre Debian, care ajunge la versiunea 6.0 sub numele de cod „Squeeze”. Evenimentul are loc în 5 februarie la ora 19 în Haller Caffe, Piața Mare, Sibiu.
Debian este una dintre cele mai stabile distribuții existente, iar odată cu versiunea 6.0, Debian devine cea mai liberă distribuție (în concordanță cu clauzele GPL). Distribuția finală va fi lansată în perioada 5 – 6 februarie 2011.

 • Evenimentul va fi compus din 3 părți:
  • Prima parte. Vom discuta despre cum și cine vrea și poate să contribuie la proiectul Debian și soluționarea problemelor tehnice și organizatorice SbLUG. Tot în această primă parte vor fi semnate cheile GPG ale doritorilor .
  • Partea a 2-a. Bere și discuții în jurul Debian „Squeeze”.
  • Partea a 3-a În încheiere o mică ieșire la bowling (sau puteți propune alt joc) 🙂
 • FLOSS Camp 2010 – Poiana Secuilor

  Posted august 9th, 2010 in Linux Fest, OpenSource, Proiecte, SbLUG by Aurel Canciu

  Una dintre cele mai mari întruniri anuale ale comunităților FLOSS din România a avut loc weekendul trecut, (6)7-8 august 2010. Cea de-a treia ediție s-a desfășurat în Poiana Secuilor, în apropriere de orașul Predeal.

  Ne-am adunat și anul acesta în număr mare în jurul focului, fie că a fost vorba de persoane implicate în proiecte libere, membri ai unei comunitați românești, entuziaști și susținătorii unei gândiri libere. Experiența plăcută de care am avut parte și persoanele cu care am avut prilejul să intrăm în contact (offline) au avut rolul de a ne încuraja și a întării relațiile între comunitați. Sperăm că vom putea, în continuare, colabora și progresa împreună.

  Din partea SbLUG s-au alăturat evenimentului: Marius Voilă, Andrei Popescu, Alex Plaiașu, Anca Dobrotă și Aurel Canciu.

  Output Ubuntu Release Party Lucid Lynx

  Posted mai 14th, 2010 in Lansari Ubuntu by Tomiță Militaru

  Astăzi am avut plăcerea să organizăm la Facultatea de Inginerie un nou Release Party pentru Ubuntu 10.04 Lucid Lynx la care au participat 20 de studenți. Evenimentul a pornit cu o scurtă prezentare a Grupului de utilizatori Linux din Sibiu, urmată apoi de o prezentare amplă a Ubuntu 10.04 de către Marius Voilă, precum și o demonstrație de instalare Ubuntu pe un laptop care avea deja instalat un Windows 7.

  Instalarea a decurs perfect, după care am împărțit CD-uri cu Ubuntu 10.04, Kubuntu 10.04 și Ubuntu Server 10.04, materiale primite de la reprezentanții Ubuntu în Romania cărora le mulțumim pentru promptitudinea cu care ne-au trimis materialele. La secțiunea Poze găsiți pozele de la Release Party sau aici.

  La acest eveniment a participat și un reprezentant de la Terra Impex, companie care se ocupă cu vânzarea de stații PC, a declarat după release party că intenționează să instaleze pe toate stațiile Ubuntu 10.04 Lucid Lynx cu ajutorul SbLUG!

  Ubuntu 10.04 Release party

  Posted mai 11th, 2010 in Lansari Ubuntu, Proiecte by Tomiță Militaru

  Pe data de 14 mai 2010 ora 14:00, vineri, la Facultatea de Inginerie „Hermann Oberth” va avea loc o prezentare dedicată sistemului de operare Ubuntu și a noilor funcționalități aduse de versiunea 10.04 (Lucid Lynx) prezentate de Grupul de utilizatori Linux din Sibiu (SbLUG). Continue Reading »

  SbLUG Day!

  Posted februarie 8th, 2010 in SbLUG by Marius Voilă

  UPDATE:
  Locatie: Haller Cafe (Piata Mare)
  Ora: 19:00
  Sibiu Linux User Group a implinit pe data de 2 februarie frumoasa varsta de 2 ani de cand suntem impreuna, de cand am pornit pe drumul nostru liber si mai ales de realizat proiecte cat mai multe pentru promovarea FLOSS-ului in cadrul comunitatii noastre. Continue Reading »

  Craciun Fericit!

  Posted decembrie 25th, 2009 in Fără categorie by Marius Voilă

  Echipa Sibiu Linux User Group va ureaza un Craciun Fericit si fie ca toate dorintele voastre sa se implineasca pana la sfarsitul acestui an! Continue Reading »

  Petrecerea de lansare Karmic Koala și Firefox 5 ani de la Sibiu

  Posted noiembrie 13th, 2009 in Lansari Ubuntu by Marius Voilă

  Prezentare, filmuleț, tort și multă voie bună! Poze în galeria foto.
  Continue Reading »

  Ubuntu Release Party

  Posted noiembrie 10th, 2009 in Lansari Ubuntu, Proiecte by Marius Voilă

  În 13 Noiembrie, Vineri, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, la Facultatea de Inginerie va avea loc o prezentare dedicată sistemului de operare Ubuntu și a noilor funcționalități aduse de versiunea 9.10 (Karmic Koala), iar cu ocazia aniversării Firefox a 5 ani de la prima lansare vom împărți materiale promoționale și vom difuza un scurt filmuleț.

  Evenimentul va avea loc în amfiteatrul IE102 la orele 15:00. După eveniment toți sunt invitați la continuarea petrecerii de lansare în localul Haller Caffe din Piața Mare.

  Grupul de utilizatori Linux din Sibiu mulțumește Facultății de Inginerie și în special Prof. N. Turcu pentru sprijinul acordat.

 • Acasă
 • Întâlniri bilunare
 • Open High School
 • Release Parties
 • Despre
 • Echipa
 • Știri
 • Poze
 • Contacte